Cursul „Specialist in recrutare”– cum a fost primul episod al aventurii?
Am dat startul la inscrieri pentru Modulul 2 – Tehnici de recrutare si selectie al Cursulului „Specialist in recrutare” certificat ANC. Citeste continuarea articolului.
Am dat startul la inscrieri pentru Modulul 2 – Tehnici de recrutare si selectie al Cursulului „Specialist in recrutare” certificat ANC
Am incheiat cu succes primul modul al cursului „Specialist in recrutare”: „Capitalul uman in organizatii si rolul recrutorului”! Un curs de recrutor – o aventura? Da, va vor convinge de aceasta motivatiile si impresiile la cald ale participantilor:
De ce un curs de recrutor?
♦ Ligia, angajata a departamentului HR la o companie de constructii din Bucuresti, se trezeste intr-o buna dupa-amiaza cu un aparent banal email, care insa avea sa-i schimbe planurile pentru urmatoarele zile (si, foarte probabil, pentru urmatoarele luni): vestea despre cursul „Specialist in recrutare” naste in ea intrebarea fireasca „ce-ar fi sa vad cum e?”. Ii cere acordul managerului, neindoios, primeste incurajarea si iat-o la curs!
A ales experienta in primul rand pentru ea, nu doar pentru a mai bifa o sarcina de lucru. Si e surprinsa ca, desi cunostea cam toate detaliile tehnice prezentate, acum le-a descoperit randuite altfel, intr-o noua logica. Revelatie care ii umple gandurile si pe strada!
♦ Ana Maria, inspector de resurse umane in cadrul unei companii de asigurari din capitala, e la al doilea modul de curs, stie ca intotdeauna mai are ceva de invatat. Programul marca APT Evolution a ajutat-o sa isi valideze rational ceea ce cunostea si realiza in mod intuitiv.
♦ Laura este manager de resurse umane in industria alimentara si vine din Vaslui. Dornica sa absoarba din experienta si competenta colegilor, spre a raspunde cat mai eficient provocarilor de recrutare din zona ei. Se declara foarte multumita de ce a gasit la cursul APT si e hotarata sa ni se alature si la viitoarele module.
♦ Monica, manager de resurse umane in retail, Bucuresti, are un plan de cariera bine definit: specializare dupa specializare, intr-o ordine naturala. Si se pare ca ne-am sincronizat perfect: urmatorul ei pas era tocmai specializarea in recrutare. La timpul potrivit, la locul potrivit – pentru ca aici a intalnit mai mult decat se astepta de la un curs tehnic: coerenta, interactivitate si o bogatie de perspective. Ne-ar mai vizita cu drag pentru inca o specializare!
♦ Cursul de recrutor nu se adreseaza insa doar expertilor in resurse umane. Astfel, Valentin, manager de proiect la o companie petroliera, se bucura de libertatea de a experimenta, din pura curiozitate si pentru propria-i evolutie, diverse programe de formare. L-am avut oaspete mai intai la Cursul de consilier in cariera GCDF, iar „Specialist in recrutare” reprezenta pentru el continuarea fireasca.
Care a fost cel mai interesant/inedit lucru invatat la cursul de recrutor?
Raspuns la unison: importanta relatiei dintre recrutor si managerul angajator si valoarea resursei umane pentru afacere. Iar competenta-cheie dobandita la curs este curajul! Curajul de a-si sustine propriile puncte de vedere in fata managerilor – curaj care, ne dezvaluie Ligia, il depaseste pe cel necesar pentru un salt cu parasuta de la 5 000 m!
Curajul si puterea de a-i convinge pe manageri. Caci recrutarea trebuie sa-si mute atentia dinspre interiorul organizatiei spre exterior, acolo unde sunt clientii – si sa-si calibreze proiectele in functie de nevoile acestora.
Ce v-a placut la trainerul vostru?
Atitudinea! Profesionalismul dublat de o disponibilitate catre dialog de la egal la egal, rigoarea si coerenta informatiilor, dar si caldura umana. Si, nu in ultimul rand, incitantele jocuri de rol propuse!
In cuvintele participantilor, „Specialist in recrutare” este un curs interactiv, care:
- iti valideaza intuitii sau iti schimba mentalitati;
- iti imprima coerenta si curaj;
- iti da puterea de a transforma industria de recrutare!
Nu rata inscrierile la Modulul 2 – Tehnici de recrutare si selectie!
0