Creste nevoia de training, in companiile mici si mijlocii


Angajatorii din Romania au cheltuit cu 30% mai multi bani in prima jumatate a acestui an decat in aceeasi perioada a lui 2014 pentru a-si trimite salariatii la training, arata datele firmei de training Human Performance Development International, citate de Ziarul Financiar.

Companiile au cerut in principal cursuri de management al stresului, semn ca tot mai multi angajati au inceput sa simta presiunea deadline-urilor si a multitasking-ului, in special in industrii precum cea auto, dar si in comert si in zona de productie. Si, pentru ca de multe ori, stresul genereaza conflicte, sunt solicitate si traininguri de management al conflictelor.

Vestea buna este ca vin din urma companiile mici si mijlocii care au inteles importanta acestor cursuri si incep sa investeasca sume mult mai mari decat in trecut.

Conform aceleiasi surse, industriile care au cel mai mult nevoie de programe de instruire sau de team building-uri sunt IT-ul si sectorul bancar, cu accent pe programe de managementul schimbarii, de soft skills, de vanzari si de abordare a echilibrului dintre viata profesionala si cea personala.

Mai multe puteti citi aici.

Iul, 16, 2015

0

SHARE THIS