Centre de evaluare si dezvoltare

Centrul de evaluare este un proces sistematic care urmareste sa evalueze capacitatea candiatilor/ angajatilor de a-si demonstra cunostintele, comportamentul si motivatia, considerate a fi critice pentru succesul intr-un anumit post. Aceste procese sunt din ce in ce mai utilizate de organizatii pentru a evalua candiatii ca parte a proceselor de recrutare si selectie și angajatii ca parte a proceselor de dezvoltare si promovare, caz in care sunt denumite centre de dezvoltare. Un centru de evaluare si dezvoltare ofera participantilor un context obiectiv in care isi pot confirma si sustine atat abilitatile si aptitudinile cat si motivatia pe care o au in desfasurarea jobului.

none

Avem o experienta de peste 10 ani in derularea de centre de evaluare si dezvoltare si folosim instrumente moderne, certificate pentru evaluarea competentelor. In rolurile de observatori sunt invitati specialistii nostri care au formare in consilierea in cariera, ceea ce confera o mare consistenta si acuratete observatiilor pe parcursul procesului si, implicit, a rapoartelor finale.

Compania noastra a derulat astfel de programe pentru clienti din BPO, industria farmaceutica, domeniul bancar, domeniul IT, domeniul instalatiilor si pentru Ministerul de Finante. Metoda centrului de evaluare si dezvoltare ofera indicatii foarte bune despre gradul in care persoanele participante sunt compatibile cu cultura organizatiei si furnizeaza un mare grad de predictibilitate a performantei pe job si a progreselor profesionale viitoare ale acestora.


ASSESSMENT CENTER

Centru de evaluare util in:

  • Evaluarea competentelor la nivel individual si de echipa
  • Asigurarea succesului angajatilor in asumarea rolurilor noi
  • Raportarea atat la un indice de referinta agreat, cat si la grup

Evaluare a 8-12 competente

Timp investit: 8h

 
 
 

ELEMENTELE CHEIE ALE PROCESULUI DE EVALUARE SI DEZVOLTARE

INSTRUMENTE DE EVALUARE

Prin folosirea mai multe tipuri de instrumente de evaluare se largeste perspectiva asupra comportamentului participantilor manifestat in ipostaze diferite. Activitatea dintr-un centru de evaluare si dezvoltare implica exercitii de grup, studii de caz, interviuri, jocuri de rol, eseu, exercitii de prezentare, inventare si chestionare de personalitate.

 
 

EVALUAREA IN CADRUL GRUPULUI

Mai multi candidati lucreaza impreuna, facilitand astfel evaluarea competentelor asociate postului prin observarea comportamentului si a reactiilor interpersonale.

Activitate specifica: EXERCITIU DE GRUP

 

EVALUAREA INDIVIDUALA

Fiecare candidat este evaluat de mai multi evaluatori (“asessors"), ceea ce elimina subiectivitatea din proces. Evaluarea se face pe baza mai multor criterii predefinite, ceea ce face ca aceasta metoda sa fie mai obiectiva si mai complexa, comparativ cu metodele uzuale de evaluare.

Activitati si exercitii specifice: STUDIU DE CAZ, GESTIONAREA CORESPONDENTEI, JOC DE ROL, EXERCITIU DE PREZENTARE, INTERVIU, ESEU, INVENTARE ȘI CHESTIONARE DE PERSONALITATE.

 
 

RAPORT INDIVIDUAL

Toate rezultatele evaluarii sunt integrate intr-un raport complex, in care sunt prezentate urmatoarele aspecte:

  • rating pentru fiecare competenta in parte
  • descrierile comportamentale care motiveaza rating-ul obtinut
  • raport pe baza informatiilor din cadrul inventarelor si chestionarelor de personalitate
  • arii si domeniile de dezvoltare ale fiecarui candidat

Ce servicii te-ar mai putea interesa

Evaluare 360

Un mod simplu si usor de a culege si analiza feedback-ul multi-sursa 360.

In House Training

Descopera training-urile care se potrives dezvoltarii tale personale sau ale echipei pe care o coordonezi.

Consultanta HR

Managementului performantei resurselor umane. Motivarea angajatilor in cadrul organizatiilor.

Pin It on Pinterest

SOLICITA DETALII

Nume, Prenume*

Email*

Telefon*

[hidden training_dorit "post_title"]

Mesaj

* câmp obligatoriu