Outplacement

Solutia noastra pentru companiile care se confrunta cu perspectiva unor disponibilizari de personal si care sunt dispuse sa-si ajute angajatii in aceasta situatie dificila este serviciul de outplacement. Acest serviciu cuprinde pachete adaptabile necesitatilor clientilor, diferite ca structura si abordare. In functie de nivelul ierarhic si pregatirea beneficiarilor putem realiza, de la consiliere de grup, consiliere individuala, pana la servicii complexe personalizate pentru top management sau experti.

none

Pe termen scurt serviciul de outplacement va contribui la mentinerea motivarii in randul angajatilor ramasi in companie, la reducerea actiunilor in instanta initiate de personalul disponibilizat si a stresului managerilor care trebuie sa gestioneze disponibilizarea. Pe termen mediu si lung angajatii care au beneficiat de serviciile de outplacement de la fostul angajator vor accepta mai usor sa revina in companie daca si cand activitatea acesteia o va cere, ceea ce va reduce costurile legate de integrarea si pregatirea unor noi angajati. In plus, este un act de responsabilitate sociala fata de angajatii disponibilizati si implicit o investitie de imagine a companiei client.

Elementele cheie ale procesului de outplacement

CONSULTANTA

Noi vom acorda consultanta managementului companiei pentru gestiunea optima a procesului de disponibilizare si a comunicarii legate de disponibilizare.

 
 

SUSTINERE IN PROCESUL DE COMUNICARE

Ne asiguram ca mesajul este corect transmis angajatilor prin asistarea managerilor responsabili cu comunicarea si prezentarea programelor de plasare oferite personalului disponibilizat.
 

COACHING

Pe parcursul procesului de outplacement top managerii si experti vor fi sustinuti de catre specialistii nostrii prin sesiuni de coaching individual si suport administrativ (birou, internet, servicii de secretariat).
 
 

CONSILIERE

Fiecare persoana inscrisa in programul de outplacement (atat persoanele ce urmeaza sa fie disponibilizate, cat si cele care vor ramane in cadrul companiei) pot participa la sesiuni individuale de consiliere in cariera.

In cadrul sesiunilor individuale se va beneficia de:

  • evaluarea competentelor profesionale si personale prin teste specifice, chestionare de personalitate, interviu si assessment center;
  • determinarea domeniilor de activitate compatibile cu profilul persoanelor inscrise in programul de outplacement;
  • pregatire pentru gasirea unui nou loc de munca (informatii despre piata de munca, suport in pregatirea unui CV/ scrisoare de intentie elocvente pentru fiecare job ales, simulare de interviu);
  • plasare propriu-zisa (prezentarea la potentialii angajatori, facilitarea interviurilor, recomandari);
  • suport informational (noutati despre firme, deschideri pe piata muncii).

Ce servicii te-ar mai putea interesa

Job-uri prin APT Job

Locuri de munca din business si IT. Portal de joburi angajat sa puna in legatura candidati bine pregatiti si companii de succes.

Consiliere in cariera

Optimizeaza timpul dedicat cunoasterii si dezvoltarii proprii printr-un proces structurat de consiliere in cariera.

Video CV

Angajatori de elita cauta candidatii potriviti în fiecare zi, profita de asta si alege sa fii cu un pas inaintea celorlalti.


Pin It on Pinterest

SOLICITA DETALII

Nume, Prenume*

Email*

Telefon*

[hidden training_dorit "post_title"]

Mesaj

* câmp obligatoriu